Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Έσκασε η "βόμβα" που σας προαναγγείλαμε.......μόνο εδώ.....στον Κακό Λύκο


Για μια ακόμα φορά ο κακός λύκος σας ενημερώνει πρώτος. Όπως σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο χθες ( http://kakoslycos.blogspot.com/2009/10/125.html ), το Π.Α.Σ.Ο.Κ. επιχειρεί να υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία προς όφελος, κομματικό κυρίως. Τα κακα μαντάτα δεν άργησαν να έρθουν.....

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's έθεσε, την Πέμπτη, την αξιολόγηση Α1 της Ελλάδας υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση, επικαλούμενος την επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σε έκθεση με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου ο διεθνής οίκος έθεσε υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ελληνικού Δημοσίου και προειδοποίησε για ενδεχόμενη υποβάθμιση.

Ο αντιπρόεδρος της Moody's Sovereign Risk Group, Αρνό Μαρέ, δήλωσε ότι «η επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης της χώρας θέτει υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητά των δημόσιων οικονομικών, πρόβλημα που αναμένεται να διογκωθεί δεδομένων των επιδεινούμενων παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών. Η νέα ελληνική κυβέρνηση, που ανέλαβε στις 4 Οκτωβρίου, αποκάλυψε αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα του 2008 και του 2009 τα οποία εμφανίζουν δριμεία επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις».

»Παρά το γεγονός ότι η ύφεση πλήττει την Ελλάδα σε μικρότερο βαθμό από ό,τι άλλες χώρες, το εκτιμώμενο έλλειμμα για το 2009 έχει αναθεωρηθεί ανοδικά -φτάνοντας ενδεχομένως έως και 12,5%. Το εν λόγω ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις και σημαντικά υψηλότερο από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Το μέγεθος της αναθεώρησης εντείνει τις μακροχρόνιες ανησυχίες της Moody's για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας» σημείωσε.

Η οικονομική καταστροφή ίσως επέλθει νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Κύριοι στη Νέα Δημοκρατία, "τελιώνετε" με τις εκλογές. Χρειαζόμαστε ισχυρή αντιπολίτευση......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου